Fra arkivet

Nikolai Astrup om digitalisering, kunstig intelligens og innovasjon

Regjeringen har lagt frem en ny strategi for kunstig intelligens. Forskningspolitikks nye podcast, Filibuster, tok en prat med statsråd Nikolai Astrup om digitalisering, bruk av AI og innovasjon i privat og offentlig sektor.

Digitaliseringsministeren ble kommunal- og moderniseringsminister kort tid etter at vi gjennomførte vårt intervju. Vi har imidlertid god grunn til å tro at Astrups tanker om de mulighetene og utfordringene som følger med bruken av slik teknologi vil ha betydning også i den omorganiserte Solberg-regjeringen.

Regjeringens strategi for kunstig intelligens legger vekt på både positive og negative sider av kunstig intelligens og digitalisering, noe vi fulgte opp i vårt samtale med statsråden.

Denne episoden av Filibuster representerer også en «sakte lansering» (slow launch) av Forskningspolitikks nye podcast. Vi kommer tilbake med mer stoff for folk som er interessert i politikk for forskning, innovasjon, offentlig sektor, næringsliv og høyere utdanning. Verter for Filbuster er Petra Andersen og Per Koch.

 

FILIBUSTER, Forskningspolitikks podcast for forsknings- og innovasjonspolitikk
Episoder på nett 
Apple Podcasts |  Spotify | Youtube | RSS

Foto: Nikolai Astrup i samtale med Filibuster. (P. Koch)