Innovasjon

Råd for deg som driver en liten bedrift eller enkeltmannsforetak i Coronaens tid

Johan Hauknes har laget en Corona sjekkliste for dem som driver små  og mellomstore bedrifter eller enkeltmannsforetak. Den gir en oversikt over offentlige tiltak som skal bidra til å hjelpe slike foretak gjennom krisen.

Hauknes skriver:

«Mitt fokus som forfatter av dette dokumentet er å bidra til å hjelpe de mange ledere og eiere av små virksomheter som ser at mye eller alt av inntektsgrunnlaget deres nå er fordampet som følge av de innførte smitteverntiltakene som følge av spredningen av viruset SARS-cov-2. Som ser at livsverket er i ferd med å gå til grunne. Jeg ønsker å hjelpe de mange usynlige heltene som nå prøver å holde sitt livsverk over vannflata. De som leter etter hjelp og svar, men som har mer enn nok med å bruke tida si på brannslukning.

Nyhetene er fulle av hva Regjeringen og Stortinget setter i verk av tiltak, og det er mange aktører som slår seg på brystet og skryter av hva de har fått til. Men noen av oss vet hvor alene du kan føle deg som leder og eier av en bitteliten virksomhet – en virksomhet som for deg er alt, men som er forsvinnende liten for de du ser på TV-skjermen. De som ikke skjønner din virksomhet og din virkelighet. Du er den jeg prøver å treffe. Du er min helt i dag!

Hva som er nødvendig, mulig og verdifullt å gjøre for deg og din virksomhet, det vet ikke jeg. Det må du avklare selv. Mitt mål er kun å presentere en sjekkliste og oversikt som kan brukes som et informasjonsgrunnlag for deg, å presentere noen forslag til noe av det du bør eller kan gjøre, som grunnlag for dine valg.»

Siste versjon av oversikten er tilgjengelig her!

Johan Hauknes er teoretisk fysiker, samfunnsøkonom  og innovasjonsforsker. Han er  daglig leder og journalist i musikkmagasinet salt peanuts*. Se Forskningspolitikks intervju med ham her.

Foto: Geber 86