Filibuster 1: Nikolai Astrup om digitalisering, kunstig intelligens og innovasjon

Filibuster 1: Nikolai Astrup om digitalisering, kunstig intelligens og innovasjon

 
 
00:00 / 00:26:58
 
1X
 

Regjeringen har lagt frem en ny strategi for kunstig intelligens. Forskningspolitikks nye podcast, Filibuster, tok en prat med statsråd Nikolai Astrup om digitalisering, bruk av AI og innovasjon i privat og offentlig sektor.

Digitaliseringsministeren ble kommunal- og moderniseringsminister kort tid etter at vi gjennomførte vårt intervju. Vi har imidlertid god grunn til å tro at Astrups tanker om de mulighetene og utfordringene som følger med bruken av slik teknologi vil ha betydning også i den omorganiserte Solberg-regjeringen.

Regjeringens strategi for kunstig intelligens legger vekt på både positive og negative sider av kunstig intelligens og digitalisering, noe vi fulgte opp i vårt samtale med statsråden.

Denne episoden av Filibuster representerer også en «sakte lansering» (slow launch) av Forskningspolitikks nye podcast. Vi kommer tilbake med mer stoff for folk som er interessert i politikk for forskning, innovasjon og høyere utdanning. Verter for Filbuster er Petra Andersen og Per Koch.

Foto: Nikolai Astrup i samtale med Filibuster. (P. Koch)

FILIBUSTER, Forskningspolitikks podcast for forsknings- og innovasjonspolitikk
Episoder på nett 
Apple Podcasts |  Spotify | Youtube | RSS